Bonaire (Papiaments: Boneiru) is een Nederlands eiland in het Caribische gebied dat deel uitmaakt van Nederland. Het is gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee, voor de kust van Venezuela. Bonaire behoort tot de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) van de Kleine Antillen. De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk; een verbastering van Koralendijk (dijk van koraal). Dat geeft al aan hoe indrukwekkend Bonaire is.

De wonderen van de natuur op en rondom Bonaire

Bonaire is bekend om een van ’s werelds mooiste onderwater natuurreservaten en is daarmee zeer geliefd bij duikers. In het water rondom Bonaire komen maar liefst 469 verschillende soorten vissen voor. Een groot deel van deze vissen leven in de koraalriffen van het eiland.

De hele noordpunt van Bonaire is een beschermd natuurgebied, en bekend als het Washington Slagbaai Nationaal Park. Het park is rijk aan vogels en andere dieren, met name hagedissen en leguanen.

Voor de kust bij Kralendijk ligt het eiland Klein Bonaire. Op het eiland komen zeker 76 plantensoorten en circa 55 diersoorten voor. Het is omgeven met een koraalrif. De stranden aan de noord- en westkant zijn de belangrijkste nestplaatsen voor zeeschildpadden.

Activiteiten op Bonaire

  • Snorkelen en Duiken (Nature2experience & VIP diving)
  • Zeilen en snorkelen (Compass Sailing Bonaire)
  • Privé boot duiken en snorkelen (Nature2experience)
  • Kayakken, caving, klimmen en wandeltochten (Outdoor Bonaire)

Vraag ons naar de uitgebreide mogelijkheden.